לפני שנתיים באמצע דצמבר נסענו כמה חברות לצימר מדהים בכפר הדרוזי עוספיה שבכרמל.
בערב המארחת "פתחה בקפה", פתחה את הלב עם סיפורי מורשת ועל הדרך נתנה לנו טיפ לתה חורפי.
אצלם זה פשוט עומד על האח כל היום, ניחוח חריף- מתקתק מתפשט באוויר, וכל אחד בא וממלא לעצמו עוד כוס ועוד כוס...כי זה מחמם מבפנים.
כמובן שכדי לקנות את התבלינים המקוריים צריך לנסוע לכפרים הדרוזים לחנויות מיוחדות, אבל הנה הגירסה האשכנזית:
מרתיחים סיר גדול עם מים ובתוכם התבלינים הבאים:
שורש זנגוויל
מקלות קינמון
פרחי ציפורן
הל שלם
עלי דפנה (אני מדלגת על זה)
תפוז, לימון, תפוח עץ חתוכים (לא חובה)
אני שמה את ריבת התפוזונים של סבתא שושנה שמוסיפה ארומה מיוחדת וגם מתיקות.
מומלץ ליום חורפי וקר!!!
להרתיח ולשתות.
|
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה